UPRAVLJALEC PODATKOV

Upravljalec podatkov Lekarna Melisa Škofije d.o.o., Spodnje Škofije 174a, 6281 Škofije, zbira naslednje osebne podatke uporabnikov za potrebe poslovanja spletne Lekarne Melisa Škofije d.o.o.: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, geslo v šifrirani obliki ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnese v obrazec v spletni Lekarni Melisa Škofije d.o.o. www.lekarna-skofije.si. Lekarna Melisa Škofije d.o.o. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik.

NAČIN IN NAMEN OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Z uporabo spletne Lekarne Melisa Škofije d.o.o. se uporabnik strinja z veljavnimi pravili in splošnimi pogoji. Uporabnik lahko redno spremlja spremembe splošnih pogojev in posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. Podatki o uporabnikih niso v nobenem primeru predani nepooblaščenim osebam.

PRIJAVA NA e-NOVICE

Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih Lekarna Melisa Škofije d.o.o. do preklica obvešča o novostih, ugodnostih, storitvah, dogodkih, nasvetih s področja zdravja in življenjskega sloga.
S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic. Za prijavo na e-novice se zbirajo podatki: e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani uporabnik, pa tudi ime in priimek, naslov, telefonska številka.
Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo, s katerim je do preklica prijavljen na prejemanje-novic. Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb odjava v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke. Uporabnik lahko zahteva popravek podatkov ali seznanitev z njimi. Lekarna Melisa Škofije d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov. Za pošiljanje e-novic se uporablja aplikacijo MailChimp.

REGISTRACIJA UPORABNIKA SPLETNE LEKARNE

V spletni Lekarni Melisa Škofije d.o.o. se lahko posameznik prijavi kot registrirani uporabnik. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak uporabnik sam odgovarja za podane podatke.
Lekarna Melisa Škofije d.o.o. vpisane podatke do preklica uporablja za obdelavo uporabnikovega naročila v spletni Lekarni Melisa Škofije d.o.o.. Lekarna Melisa Škofije d.o.o. podatke hrani do preklica ali odjave. Uporabnik lahko svojo zahtevo do preklica ali odjave poda pisno na naslov: Lekarna Melisa Škofije d.o.o., Spodnje Škofije 174a, 6281 Škofije ali na elektronski naslov info@lekarna-skofije.si.
Lekarna Melisa Škofije d.o.o. kot davčni zavezanec v skladu s 86. členom ZDDV zagotavlja hrambo računov deset let.

KONTAKTNI OBRAZCI IN POSREDOVANJE e-SPOROČIL

Uporabnik lahko svoja vprašanja posreduje tudi preko e-maila, objavljenega na spletnem mestu Lekarne Melisa Škofije d.o.o.. Ti podatki bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega problema. S pošiljanjem e-sporočil se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletne Lekarne Melisa Škofije d.o.o..

PRAVICE UPORABNIKA

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih Lekarna Melisa Škofije d.o.o. obdeluje, za izbris ali popravke.
Lekarna Melisa Škofije d.o.o. zagotavlja uporabnikom uresničevanje pravic po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov:
  

  • pravico do dostopa do osebnih podatkov,
  • pravico do popravka oziroma dopolnitve osebnih podatkov,
  • pravico do izbrisa osebnih podatkov,
  • pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov,
  • pravico do vpogleda in izvoza osebnih podatkov in
  • pravico do ugovora.

Svojo zahtevo lahko uporabnik poda pisno na naslov: Lekarna Melisa Škofije d.o.o., Spodnje Škofije 174a, 6281 Škofije ali na elektronski naslov info@lekarna-skofije.si.
Če uporabnik meni, da obdelava osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov ali nacionalno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, lahko svojo pritožbo posreduje nadzornemu organu s področja varstva osebnih podatkov.

ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI PODATKOV 

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko spletne Lekarne Melisa Škofije d.o.o. so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov. Lekarna Melisa Škofije d.o.o. bo osebne podatke varovala in preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani Lekarna Melisa Škofije d.o.o. pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) in sicer z uporabniškim imenom in geslom.
Za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika se uporablja varen protokol SSL. Podatki o plačilni kartici se v zaščiteni kodirani obliki prenesejo iz uporabnikovega računalnika neposredno v strežnik banke.

POSREDOVANJE PODATKOV POOBLAŠČENIM PARTNERJEM

Podatki, ki jih uporabnik zaupa Lekarna Melisa Škofije d.o.o., so zaupni. Lekarna Melisa Škofije d.o.o. jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke lahko posreduje svojim pogodbenim obdelovalcem osebnih podatkov ali po uradni zakonski dolžnosti.
Podatki so lahko posredovani:
– podjetju za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletne Lekarne Melisa Škofije d.o.o. (gostovanje na strežniku, pošiljanje e-novic);
– podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (Stripe, dostavna služba-Pošta Slovenije);
– pooblaščenim ustanovam na podlagi sodne zahteve.

PRIVOLITEV

Z uporabo spletne Lekarne Melisa Škofije d.o.o. se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, ki so objavljeni na tem spletnem mestu. Uporabnik lahko spremlja spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Povezava z družbenimi omrežji
Na spletnih straneh Lekarne Melisa Škofije d.o.o. je ustvarjena povezava do družbenega omrežja (Facebook, Instagram).

POLITIKA PIŠKOTKOV

 

Piškotki, ki jih namestimo v brskalniku, omogočajo delovanje vseh funkcij spletnega mesta.
Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska spletne Lekarne Melisa Škofije d.o.o. dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice.
Seznam uporabljenih piškotkov:
Ime piškotka | Veljavnost
– form_key | Ko se seja brskanja konča
– cache-sessid | Ko se seja brskanja konča
– cache-storage | Ko se seja brskanja konča
– cache-storage-section-invalidation | Ko se seja brskanja konča
– messages | Ko se seja brskanja konča
– translation-file-version | Ko se seja brskanja konča
– translation-storage | Ko se seja brskanja konča
– section_data_ids | Ko se seja brskanja konča
– store | 1 leto

Uporabnik poda strinjanje oziroma nestrinjanje o uporabi piškotkov, s katerimi se na spletnih straneh Lekarne Melisa Škofije d.o.o. izboljša uporabniška izkušnja in zagotavlja vsebina.

KONTAKT

Upravljavec osebnih podatkov: Lekarna Melisa Škofije d.o.o., Spodnje Škofije 174a, 6281 Škofije, info@lekarna-skofije.si, tel: +38656540110.

Zadnja sprememba: 15.8.2022.