POGOJI POSLOVANJA

Pogoji poslovanja spletne lekarne Melisa Škofije (www.lekarna-skofije.si), nosilec dejavnosti Lekarna Melisa Škofije, d.o.o.,  so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), priporočili gospodarske zbornice Slovenije, Zakonom o varstvu osebnih podatkov in splošnih kodeksov elektronskega poslovanja.

Spletna lekarna omogoča nakup zdravil brez recepta ter kozmetičnih in drugih izdelkov. Uporabnik spletne lekarne je vsak, ki izpolni registracijski obrazec in si s tem pridobi geslo za vstop v spletno lekarno in pravico do nakupa. Kupec je uporabnik, ki preko spletne lekarne Melisa Škofije (www.lekarna-skofije.si) opravi nakup. 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

- identiteto podjetja (ime in sedež podjetja),
- kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
- dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
- pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
- način plačila in dostave,
- časovno veljavnost ponudbe,
- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
- pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

PONUDBA ARTIKLOV

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba osvežuje in spreminja pogosto in hitro.

Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru plačila z plačilno kartico ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR.

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča trenutno naslednje načine plačila:

- plačila s kartico
- z nakazilom na račun nosilca dejavnosti Lekarna Melisa Škofije d.o.o. (plačilo po predračunu)

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku potrditve naročila s strani ponudnika (v trenutku prejema elektronskega sporočila “Naročilo potrjeno”).

Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z objavljenimi možnimi oblikami plačila. Pridružujemo si pravico do spremembe cene brez predhodne najave ter pravico do napake pri objavi cene. V primeru napake bomo stopili s kupcem v kontakt in mu ponudili rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Če naročenega izdelka ni na zalogi oziroma je motena preskrba, si pridružujemo pravico, da od naročilo delno ali v celoti odstopimo.
Kupec bo račun prejel v tiskani obliki skupaj z dostavo naročenih izdelkov.

Lekarna Melisa Škofije d.o.o. deluje v skladu z veljavno zakonodajo in v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.

REKLAMACIJE IN VRAČILO BLAGA

Po 43. členu Zakona o varstvu potrošnikov je blago, ki se prodaja v spletnih lekarnah takšne narave, da ga ni mogoče vrniti ali zamenjati.

V primeru napake s strani ponudnika pri dobavi izdelkov kupcu lahko slednji glede tega kljub temu kontaktira ponudnika, ki bo primer v najkrajšem možnem času rešil v dobro kupca. Kontakt s ponudnikom je v takšnih primerih ključen za uspešno razrešitev nastale situacije.

Tudi v primeru, če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov), kupec ali potrošnik kontaktira ponudnika preko enega od objavljenih kontaktov ter v skladu z dogovorom vrne dostavljene izdelke, katere bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. Ponudnik krije tudi stroške vračila prvotno dostavljenih izdelkov. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo v neodprti embalaži.

V primeru da dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oziroma specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti Lekarno Melisa Škofije d.o.o. v osmih dneh od datuma prejema izdelka. Če napake z običajnim pregledom pri prevzemu ni bilo mogoče opaziti (skrita napaka), mora kupec obvestiti o njej Lekarno Melisa Škofije d.o.o. v osmih dneh od dneva, ko je napako opazil, sicer izgubi to pravico. Lekarna Melisa Škofije d.o.o. ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko preteče šest mesecev, odkar je bil izdelek izročen.

Lekarna Melisa Škofije d.o.o. ne odgovarja za morebitne neopazne napake v vsebnosti originalno zaprtega proizvoda.

Potrošnik oziroma kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in Lekarni Melisa Škofije d.o.o. omogočiti, da stvar pregleda.

Potrošnik ali kupec, ki je ponudnika pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek.

GARANCIJA

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

DOSTAVA

Naročila bodo odposlana v 2-4 dneh od prejema naročila. V primeru daljših rokov dobave bomo kupca obvestili in mu ponudili alternativni izdelek.

Dostavo naročenih izdelkov opravlja Pošta Slovenije.

ODGOVORNOST

Lekarna Melisa Škofije d.o.o. ni odgovorna za posledice uporabe zdravil in ostalih izdelkov, kupljenih preko spletne lekarne Lekarna Melisa Škofije (www.lekarna-skofije.si), ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo teh zdravil in ostalih izdelkov. Vsi podatki na spletnih straneh Lekarna Melisa Škofije (www.lekarna-skofije.si) so uporabni zgolj kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta.

Za zdravila brez recepta velja opozorilo:
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zakonsko predpisana omejitev izdaje zdravil brez recepta je največ tri najmanjša pakiranje istega zdravila oziroma eno pakiranje v večjim številom enot za enega uporabnika. V primeru naročila večjega števila pakiranj si pridružujemo pravico, da zmanjšamo število naročenih enot na zakonsko omejitev.

Za prehranska dopolnila velja opozorilo:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Lekarna Melisa Škofije d.o.o. se trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov v spletni lekarni, a se lahko zaradi narave poslovanja spletne lekarne lastnosti artiklov, dostava ali cena spremenijo v tako kratkem času, da podatkov na spletni strani ni možno pravočasno ustrezno popraviti. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila oziroma sporazumno rešitev.

PRITOŽBE IN SPORI

Pritožba s strani uporabnika se poda prek e-poštnega naslova info@lekarna-skofije.si. Ponudnik si bo prizadeval, da se spori rešijo sporazumno.