Akcije

Kako obdržati poletno zagorelost

Kako ohraniti poletno zagorelost
Pogosto lahko popolna porjavelost, ki jo s težavo dosežemo med prazniki, če jo slabo zdravimo, lahko po vrnitvi, ko začnemo z vsakodnevno rutino, zmanjšamo intenzivnost pridobljene barve in povrnemo koži vsakodnevno bledilo. Dejansko se ocenjuje, da porjavitev traja približno mesec dni, vendar le tisti, ki so najbolj pozorni na hidratacijo kože, saj bodo tisti, ki so nagnjeni k sončnim opeklinam ali niso ustrezno zaščiteni, kmalu morali opraviti s procesi luščenje kože, ki se običajno začne teden dni po vrnitvi in ​​povrne koži naravno barvo.
Toda kaj konkretno se zgodi? Povrhnjica se na vsakih 28 dni podvrži ciklu obnove, med katerim bolj površinske celice kože, torej tiste, ki so najbolj napolnjene z barvo, odmrejo in jih hitro nadomestijo mlajše celice. Običajno v tej fazi, če je strojenje potekalo pravilno in postopno, obnova celic ne bo povzročila pegaste polti ali nenadne razbarvanja. V primeru opeklin, opeklin in hitrega zagorelosti pa bo izginotje ljubljene porjavele veliko hitreje in bolj očitno.

Kaj je strojenje
Strojenje je naravna obrambna reakcija kože pred agresijo in poškodbami, ki jih povzročajo ultravijolični žarki. Ko je koža nenehno in trajno izpostavljena soncu ali je izpostavljena solariju, se melanin, ki ga vsebuje bazalna plast povrhnjice, dvigne do plasti, ki je najbližja vidni površini kože. Med tem premikom melanin v stiku s sončnimi žarki oksidira in prevzame klasično temno barvo, ki tvori tako imenovano porjavelost.
Običajno je mogoče razlikovati tri različne vrste strojenja:

Takojšnja porjavitev je posledica UVA, ki zagotavlja zagorelost že na prvih seansah. Ta dejansko doseže najvišjo raven po približno eni uri po izpostavitvi in ​​po prenehanju delovanja žarkov izgine v 2-3 urah.
Pozno porjavitev je posledica UVB in za razliko od takojšnje pigmentacije se pojavi le nekaj ur po izpostavitvi. Natančneje, največji vrh ima šele po preteku 10 ur in izgine v 200–300 urah. Zgoraj omenjena dva sta odvisna od dozorevanja pigmenta, ki je že prisoten v koži.
Prava porjavelost se začne pojavljati približno 72 ur po prvi izpostavljenosti, da bi dosegla najvišjo raven po 2-3 tednih; namesto tega je povezan z nastankom novega melaničnega pigmenta. Sevanja, ki povzročajo pravo porjavitev, so tipa UVB, medtem ko UVA deluje predvsem na zorenje predoblikovanega pigmenta.

 

Koristni nasveti, da boste zagoreli dlje

Za zagotovitev, da zagorelost traja dlje, je zelo pomembno, da v zadnjih dneh počitnic na celotnem telesu naredite rahlo piling, da pospešite obnovo celic in preprečite kakršno koli luščenje ali razpokanje. Na ta način bo polt ostala živa in svetla, koža pa bolj napeta in gladka. Za izbiro pilinga ali pilinga za uporabo so priporočljivi izdelki z oljno formulacijo, ki omogočajo globoko hidratacijo kože. Uporaba kozmetike v olju ali maslu je priporočljiva tudi za tiste, ki trpijo zaradi suhe kože. V tem primeru je pravzaprav izbira nege po soncu bistvenega pomena za poudarjanje svetlosti polti. Za obraz bi bilo bolje, da se osredotočimo na formule kisika in hialuronske kisline, ki globoko oživijo povrhnjico, obnovijo proizvodnjo kolagena in elastina ter olajšajo celični proces samoregeneracije po sončnem stresu.
Poleg teh preprostih pravil, ki jih je treba upoštevati, vam ponujamo tudi vrsto zelo koristnih nasvetov za ohranjanje porjavelosti in spodbujanje hidracije, ko se vrnete z morja:

jejte pravilno in uravnoteženo prehrano, ki temelji na hrani, bogati z betakarotenom (rumeno-oranžno sadje in zelenjava) in omega-3 maščobnimi kislinami (ribe);
Pijte veliko vode (vsaj en liter in pol na dan), da zagotovite globoko hidracijo telesa.
Za čiščenje je priporočljivo, da se izognete dolgim ​​vročim kopelim, da se izognete postopku luščenja. Namesto tega je bolje, da raje uporabljate hiter tuš s toplo vodo, saj pomaga koži, da ostane kompaktna in elastična;
Uporabljajte blage detergente, ki ne napadajo hidro-lipidnega filma. Priporočljivo bi bilo izbirati med izdelki, bogatimi z olji in / ali vlažilnimi sredstvi;
Kožo globoko nahranite in ohranite mehko, vsak dan nanesite vlažilno kremo za preprečevanje suhe kože in luščenja;
Poskusite se izogibati uporabi izdelkov na osnovi alkohola, na primer parfumov, ki tvegajo izsušitev kože. Bolje uporabljati dišeče vode in kreme z eteričnimi olji, ki ohranjajo hidracijo nespremenjeno;
Nazadnje, da ne bi nikoli opustili strojenja, lahko uporabimo posebne izdelke za samoporjavitev. To so zelo udobne formulacije, ki so pogosto v obliki pene ali losjona in jih je enostavno nanesti. Samoporjavitelji so navadno veliko bolj učinkoviti na naravno zagoreli koži, krepijo polt in kamuflirajo prve znake posvetlitve in glajenja morebitnih neravnin.
Najboljši tretmaji za obstojno porjavelost: priporočeni izdelki
Farmacevti, da bi zagotovili enakomerno in trajno porjavelost, priporočajo nekatere izdelke, ki so posebej oblikovani za globinsko hidracijo kože, tako da ohranjajo svetlečo in dolgotrajno polt.